Hallo allemaal. Welkom op de leerlingenpagina voor Belle en Het Beest. Wat leuk dat jullie binnenkort komen kijken naar onze voorstelling. Via deze pagina kunnen jullie een aantal filmpjes bekijken. Als je dat gedaan hebt, weet je veel meer over het verhaal: de personages, de muziek, de instrumenten en de 50 muzikanten van het Balletorkest. Bij onderdeel drie doen we een Quiz. Als je hoog wil scoren moet je goed opletten bij alle filmpjes! Op het laatst zing je samen met de hoofdrolspelers het lied ‘Kijk haar gaan’. Niet alleen in de klas, maar straks ook tijdens de voorstelling! Doe je mee?

Het Verhaal

Hoe zou jij het vinden als je moeder is omgekomen bij een auto-ongeluk? Je vader, wiens lievelingsdochter je bent, is verlamd en zit in een rolstoel. Sabrina en Carla, je twee jaloerse zussen, zijn verslaafd aan online shoppen. Ze willen het liefst in dure merkkleding dansen op het dorpsfeest en zoenen met de mooie danser Salvador. Jij wil hier niets van weten en droomt het liefst de hele dag weg in een boek, omdat je dan even je moeder niet meer mist.

Dit overkomt Belle. Ze voelt zich alleen en wanhopig, zeker als haar vader failliet gaat. Thuis is de sfeer verschrikkelijk. Haar zussen lopen alleen nog maar te klagen dat er geen geld meer is om mooie jurken en schoenen te kopen.

Op een dag hoort Belle buiten in het dorp wonderlijke klanken. Ze volgt het geluid en komt bij een huis aan de rand van het dorp. Daar ontmoet ze voor het eerst het Beest. Het Beest is groot en ziet er raar uit. Hij wil niets van haar weten en jaagt haar weg. Belle is bang, maar ook nieuwsgierig. Ze wil meer van hem weten. Ze gaat opnieuw naar het huis om het Beest beter te leren kennen. Tot haar verbazing is hij aardiger. Hij begint haar verhalen te vertellen. Belle geniet van zijn verhalen. Het gekke is dat door alles wat hij vertelt, het lijkt alsof hij haar al heel lang kent. Langzaamaan worden ze vrienden. Belle vrolijkt op van de verhalen van het Beest en wil ineens met volle teugen van het leven gaan genieten. Belle wil het liefst samen met het Beest de wijde wereld in. Weg uit dat stomme dorp en spannende avonturen beleven. Maar zover is het nog lang niet! De jaloerse zussen van Belle lopen te roddelen en stoken de dorpsbewoners op. Ze vinden het beest gek en vreemd en daarom is hij gevaarlijk en moet hij weg! Met geweren en hooivorken bestormen ze het huis om het beest weg te jagen. Lukt het Belle en het Beest om op tijd te ontsnappen?

Nu snel door naar de filmpjes. Veel plezier!